Razvojna agencija Sinergija

Kranjčeva 3

SI-9226 Moravske Toplice

Pisarna / Office:

Martjanci 36

SI-9221 Martjanci

Tel.: +386 (0)2 538 13 50

Fax: +386 (0)2 538 13 55

E-pošta: sinergija@ra-sinergija.si

Projekt

Trajnostni transport
Traffic snake game

Datum objave:
07.02.2014
Datum zaključka:
06.02.2017
Izdajatelj:
Intelligent Energy Europe Programme of the European Union
Status:
Zaključen
Kontaktna oseba:
Katja Karba,   katja@ra-sinergija ,  00386 2 538 13 56
Razpisano sredstev:
59.734,00 EUR
Vsebina projekta:

TSG NETWORK - Traffic snake game: Vzpostavitev nacionalne mreže za igro Prometna kača.


Mreža za Prometno kačo vzpostavlja učinkovito, obširno in dolgoročno EU podporno mrežo za ponovitev, prenos in širitev igre prometna kača kot uspešno preizkušeno sredstvo za spreminjanje potovalnih navad pri osnovnošolskih otrocih (starih od 6 -12 let) in njihovi starših. Mreža za Prometno kačo to počne s preusmeritvijo potovanja z avtomobilom na bolj trajnostne načine, kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in uporaba sistema »parkiraj in se sprehodi« ter souporabo avtomobilov. Kot taka mreža aktivno spodbuja povpraševanje po trajnostnem prometu v zvezi s prevozi v šolo, kar ima za posledico povečanje nizkoogljičnega prometa, trajnostno naravnano kulturo mobilnosti in zmanjšanje porabe energije in emisij.

 

Pričakovani rezultati in dosežki:

  • vzpostavitev, širitev in vzdrževanje mreže Prometne kače, ki nadgrajuje kampanjo Prometne kače na mednarodno raven in podpira to akcijo na nacionalni ravni. Evropska mreža se oblikuje z majhnim podpornim centrom z omejenim številom partnerjev in Nacionalnih kontaktnih točk, ki predstavljajo vsaj 19 držav. Te Nacionalne kontaktne točke so organizacije, ki bodo povzdignile projekt, širile informacije o projektnih akcijah in usmerjale izvajanje Prometne kače v svoji državi. Cilj Mreže je, postati samozadostna tudi po koncu projekta, z namenom da se ohrani delovanje in izgradnja (nacionalnih) struktur za dolgoročne strateške spremembe.
  • usposabljati, usmerjati in nuditi podporo Nacionalnim kontaktnim točkam pri motiviranju in aktiviranju mest in / ali šol, da se pridružijo in vodijo izboljšano kampanjo Prometne kače. Na nacionalni ravni bomo motivirali in aktivirali mesta z usposabljanjem za pripravo trajnostnih »od doma do šole« potovalnih akcij, izmenjava izkušenj vsak-s-vsakim, odličnimi informacijami in znanjem, da bi povečali prodor na trg Prometne kače, ter da bi dosegli spremembe vedenja pri izbiri bolj trajnostnih načinov potovanja.
  • izboljšati kampanjo Prometne kače vključno z uvedbo digitalne platforme z namenom, da se omogoča delovanje kampanje kot dolgotrajna praktična platforma in orodje za obveščanje in spremljanje energetsko učinkovite strukture prevoza. Mreža Prometna kača cilja na najmanj 1.140 osnovnih šol za ustvarjanje pomembnega način za premik v obnašanju ciljne skupine, kjer se pričakuje do 15% bolj trajnostnih potovanj med samim izvajanjem projekta in 7% po ukrepanju.

« Nazaj

Razvojna agencija Sinergija

Kranjčeva 3, SI-9226 Moravske Toplice, Pisarne / Office: Martjanci 36, SI-9221 Martjanci, Tel.: +386 (0)2 538 13 50, Fax: +386 (0)2 538 13 55, E-pošta: sinergija@ra-sinergija.si

© Razvojna agencija Sinergija 2021